Onze werkwijze

STAP 1: INSPIRATIE


U heeft onze website bezocht, ons gezien op het internet of u kent ons door een publicatie in een woonblad. Alle projecten, of het nu een eettafel betreft of een hypermoderne keuken, beginnen door het opdoen van goede inspiratie.

Vandaar dat wij u graag ontmoeten in onze showroom/werkplaats. Hier kunt u onze producten en keukens aanraken, ervaren en zelfs het hout ruiken in de werkplaats. Ons bedrijf is een ambachtelijke meubelmakerij, ieder product is uniek. Deze presenteren we graag aan u, in onze ruime showroom. Zo komt uw project al snel tot leven en kunt u bepalen of wij aan uw wensen kunnen voldoen.

STAP 2: BEHOEFTEN INVENTARISEREN


Voor een tafel of simpel badkamermeubel maken wij meestal geen tekening. Bij het ontwerpen van een keuken is het tekenen van een plattegrond een ‘must’! In gesprek met u, inventariseren wij wat uw wensen en ideeën zijn. Het sparren met u over de mogelijke keukenopstelling is daarop het vervolg. Ook inventariseren wij alle te gebruiken materialen, gewenste houtsoort en stijl van uw project. Het bespreken van de nodige apparatuur is mogelijk, maar dit komt meestal in een tweede gesprek uitgebreid aan bod.

Na deze stap is de basis gecreëerd.

STAP 3: PRIJSINDICATIE


Wij kunnen aan de hand van de inventarisatie, meestal een redelijke inschatting maken van de kosten. Bij tafels, badkamermeubels en andere maatwerk meubels, kunnen wij u vaak direct een prijsopgave geven. Wanneer het project complexer is, krijgt u de prijsopgave binnen een bepaald aantal dagen toegestuurd. Bij een keuken krijgt u van ons altijd eerst een prijsopgave per mail, exclusief de apparatuur, tenzij u al zeker weet welke apparatuur in de keuken geplaatst moet worden.

Bij meubels is een tweede gesprek niet noodzakelijk. Bij akkoord werken wij de opdracht uit. In een email ontvangt u het opdrachtformulier, met alle gegevens zoals: kosten levertijd, transport enz. Naar aanleiding van dit formulier ontvangen wij graag uw akkoord. Alleen dan gaan wij verder met de voorbereidingen.

Bij keukens nodigen wij u uit voor een tweede gesprek, wanneer u akkoord gaat met de eerste prijsindicatie en het keukenconcept dat we in stap 2 hebben uitgewerkt.

STAP 4: TWEEDE GESPREK KEUKEN


Voor een keuken plannen wij altijd een tweede gesprek in. Tijdens dit gesprek worden alle details en de apparatuur besproken. Denk aan het bespreken van alle maatvoeringen en details zoals de stijl, afwerking, systemen enz. Vooraf kennis van de gewenste apparatuur is makkelijk, maar niet noodzakelijk. Wij kunnen u hierover uitgebreid en professioneel informeren. Wij kunnen met u de functie van de apparatuur en de technische details zoals bijvoorbeeld luchtfiltering/ventilatie bespreken.

Na dit gesprek krijgt u wederom een offerte toegestuurd (per email) waarin alle details staan. Nadat u deze overeenkomst accordeert, starten wij met de voorbereidingen.

STAP 5: VOORBEREIDING


Wanneer de overeenkomst gesloten is gaan onze mensen de nodige voorbereidingen treffen. Bij een keuken begint dit met een inmeetafspraak. Naar aanleiding hiervan maken wij de essentiële tekeningen en leidingschema’s. Dat kan, indien gewenst, in overleg met een aannemer. Daarna bestellen wij de nodige apparatuur, werkbladen en andere materialen. En bereiden wij het hout, waarvan de keuken gemaakt wordt zorgvuldig voor, dit is immers ons handelsmerk. Uiteindelijk zal het definitieve ontwerp gereed zijn en zullen alle overige details, zoals bijvoorbeeld de afwerking van de fronten volledig uitgewerkt zijn. Dit moet zeer zorgvuldig gebeuren, omdat wij de keukens volledig op maat maken. Op dit moment kunnen wij de leverdatum c.q. plaatsingsdatum bepalen.

Bij meubels maken wij een tekening alleen wanneer dit nodig is. Deze projecten zijn vaak minder complex.

STAP 6: PRODUCTIE


Onze werkplaats en showroom bevinden zich op één locatie. Wij nodigen u zeker uit om eens een kijkje te nemen in de werkplaats. Het voordeel van showroom en werkplaats op één locatie is, dat wij onze productie via zeer korte lijnen laten verlopen. Wij zijn van mening, dat wij zo garant kunnen staan voor de kwaliteit van onze ambachtelijke productie. Meestal werken 1 à 2 meubelmakers/interieurbouwers aan één project. Zij zullen dit project, van maken tot plaatsen, nauwkeurig begeleiden.

STAP 7: PLAATSING/BEZORGING


In het voortraject hebben wij met u besproken, of het project geleverd of geplaatst dient te worden. Om verwarring te voorkomen, bevestigen wij nogmaals alle afspraken over de dag van bezorging of plaatsing aan u. Onze mannen leveren de keuken bij u af. Dit is meestal ook de dag van plaatsing. Ook meubels worden door onze mensen geleverd, maar in uitzondering worden deze ook weleens via een professionele meubeltransporteur aangeboden.

Wij streven ernaar, dat onze bouwers aanwezig zijn bij de plaatsing. Wanneer dit niet mogelijk is, beschikken wij over een professionele monteur die ruime ervaring heeft met het bouwen en plaatsen van onze keukens.
Zo kunnen wij garanderen dat uw droomkeuken of meubel op professionele wijze opgeleverd wordt.

STAP 8: SERVICE EN ONDERHOUD


Bij RestyleXL streven wij uiteraard naar de hoogst haalbare kwaliteit. Maar zelfs de beste materialen hebben soms wat aandacht nodig. Wij werken voornamelijk met massief hout en het is mogelijk, dat na plaatsing, er op termijn wat bijgesteld moet worden. De kans is klein, maar ook dan kunt u op onze service rekenen. Wij maken al meer dan 10 jaar massieve, oud houten keukens en meubels. Wanneer een probleem zich voordoet, hebben wij hiervoor vrijwel altijd een oplossing. Wij verkopen de beste apparatuur in onze keukens. Allemaal high-end merken waarvan de leveranciers, waarmee wij samenwerken, zeer service gericht zijn. U kunt hen dan ook rechtstreeks benaderen, indien er zich een probleem voordoet bij een van uw apparaten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?