fbpx

Keuken Ibiza stijl

In de wereld van interieurontwerp zijn er talloze stijlen die de diversiteit van smaak en persoonlijkheid weerspiegelen. Een welbekende stijl die de laatste tijd veel aandacht krijgt, is de Ibiza-stijl. Deze stijl brengt net dat extra vleugje magie in uw keuken! In dit blogartikel duiken we dieper in de kenmerken en charme van een Ibiza-stijl keuken en vertellen we hoe u deze look kunt integreren in uw eigen huis!

Ibiza Stijl Keuken
Ibiza Stijl Keuken

Witte basis met kleuraccenten 

Een welbekend aspect van een Ibiza-stijl keuken is het gebruik van witte muur als basis. Deze neutrale basis zorgt namelijk voor een heldere en luchtige sfeer die typerend is voor de Ibiza-stijl keuken. Het kleurenpalet van de Ibiza-stijl keuken bestaat dan ook uit zachte aardetinten zoals wit, beige, zand en lichtblauw. Het toevoegen van subtiele kleuraccenten of juist harde -zwarte- tinten, zal ervoor zorgen dat de keuken een levendige en speelse uitstraling heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleurrijke tegels voor op de achterwand, kleurrijke keukenaccessoires en kleurrijke bloemen om de ruimte tot leven te brengen.

Natuurlijke evenementen

Ook omarmt de Ibiza-stijl keuken de schoonheid van de natuurlijke elementen. Denk aan materialen zoals hout, steen en bamboe. Een essentieel kenmerk van dit soort keukens is het gebruik van ruwe houten balken, wit gestuucte of betegelde werkbladen en vloeren en handgemaakte tegels met een rustieke uitstraling zoals Marokaanse Zelliges. Door dit te combineren met bamboe accessoires wordt er een rustieke en organische uitstraling gecreëerd.

Keuken op maat, Ibiza Stijl
Fornuis Ibiza Stijl

Open en luchtig

Ibiza staat ook wel bekend om zijn vrijheid en openheid. Ook dit is te vertalen naar uw Ibiza-stijl keuken! Door te kiezen voor een open en luchtige indeling, wordt er een naadloze overgang tussen de binnen- en buitenruimte gecreëerd. Overweeg bijvoorbeeld het gebruik van open planken of vitrage in plaats van bovenkasten. Of maak gebruik van grote ramen en/of glazen deuren om natuurlijk licht binnen te laten komen en de connectie met buiten te maken. Dit alles zorgt voor een gevoel van ruimtelijkheid en vrijheid.

Geïnteresseerd in een Ibiza-stijl keuken?

Bent u nou enthousiast over de Ibiza-stijl keukens en wilt u weten wat RestyleXL voor u kan betekenen? Breng dan een bezoek aan onze showroom of maak een afspraak om samen te kijken naar de mogelijkheden. We denken graag met u mee!

Meer inspiratie nodig?

Download hier

onze brochure

Benieuwd naar wat staal
in uw droomkeuken kan doen?

Samen kijken we naar de mogelijkheden voor jullie keuken!