Betonnen aanrechtblad of niet?

Betonnen_aanrechtblad

Betonnen aanrechtblad of niet?

Beton is op dit moment een zeer populair en trendy materiaal dat graag wordt gebruikt in interieurs. Vooral in de keuken kom je beton tegenwoordig vaak tegen. Het betonnen aanrechtblad is al een tijd zeer in trek vanwege de robuuste look en feel die het een keuken geeft. Maar is een betonnen keukenblad altijd zo ideaal? Wij horen van onze klanten dat de meningen nogal uiteen lopen. De één zegt dat je absoluut geen betonnen aanrechtblad in de keuken moet gebruiken en de ander zweert erbij. Hoe zit dat nou met betonnen keukenbladen? Wel of niet doen?

betonnen aanrechtblad

Wat is een betonnen aanrechtblad?

Een betonnen aanrechtblad is gemaakt van cement met grondstoffen zoals grind of glasvezel. Daarnaast worden er diverse hulpstoffen gebruikt. Hierdoor worden specifieke eigenschappen en uiterlijkheden gecreëerd. Door het uitgebalanceerde samenstellen van de grond- en hulpstoffen worden betonnen aanrechtbladen geschikt gemaakt als keukenwerkblad. Ambacht speelt hierbij natuurlijk een zeer grote rol. Goede betonnen bladen maken is een ambacht, vergeet dit niet.

Waarom beton? Of waarom niet?

Beton is stijlvol, industrieel en heeft een heel eigen uitstraling. Beton is eigenlijk niet na te bootsen wat uitstraling betreft. Dus waarom beton? Omdat geen ander product deze uitstraling geeft! Verder kan beton in alle mogelijke vormen en maten gegoten worden, het is keihard en zeer robuust. Waarom niet? We kunnen beter zeggen; je moet rekening houden met. Van nature is beton poreus waardoor het materiaal gevoelig is voor vlekken en zuren. Om dit tegen te gaan wordt beton gecoat of geïmpregneerd

 Coaten of impregneren?

Betonnen werkbladen worden geïmpregneerd of gecoat. Coaten is anders dan impregneren. Met impregneren wordt het beton als het ware verzadigd waardoor intrekken van vuil e.d. op den duur moeilijker wordt. Deze bewerking moet in het begin herhaalt worden en heeft als nadeel dat het beton een zekere glans krijgt. Met een coating wordt het beton “gesealed” en behoud hierbij ook zijn matte uitstraling. Ondanks de coating blijft het beton toch enigszins poreus, het heeft eerder een vertragende werking. Voor beide afwerkingen geldt dat bij bewust gebruik vlekvorming e.d. voorkomen kan worden of tot een minimum beperkt kunnen worden. Laat u daarom goed voorlichten over de afwerking van betonnen bladen.

Keramisch beton?

Wil je een smetteloos aanrechtblad waar niets mee kan gebeuren, waar je nergens rekening mee hoeft te houden?  RestyleXL heeft hiervoor een stijlvolle oplossing, namelijk een keramisch werkblad met de uitstraling van een betonnen aanrechtblad. Zoals hierboven al beschreven is beton niet na te bootsen maar wij hebben een nieuw product die wel heel erg in de buurt komt.

betonnen aanrechtblad

Naast dat het heel erg op beton lijkt heeft dit product een heel eigen stijlvol karakter. Keramische werkbladen zijn zeer kras-, vlek- en hittebestendig. Keramische werkbladen zijn eigenlijk één van de meest duurzame oplossingen in keukenwerkbladen.  Deze aanrechtbladen van de firma Kemi hebben zeer krachtige eigenschappen. Ze zijn verkrijgbaar in 3 uitstralingen; Concretto, Consigo en Convinta.

Nieuwsgierig? Kom eens langs in onze showroom om deze prachtige aanrechtbladen te bekijken!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.